Työn kohokohtia

Home » Työn kohokohtia

Tämä kosketti minua iloisesti työelämässä

Kun asiakas kävelee vastaanotolla uusintakäynnille ja hänen ilmeestään sekä olemuksestaan huokuu ennen ensimmäistäkään sanaa että nyt jokin on loksahtanut kohdalleen.

Jokainen palaute jonka olen saanut kun henkilö on löytänyt syömisessään vapautuneisuuden ja stressittömyyden. Näistä oikein huokuu sellainen hyväolo joka saa minutkin aina hyvälle tuulelle.

Vuoden Porkkana 2007 palkinto Kotimaiset Kasvikset ry:ltä kasvisten asian edistämisestä. Tämä porkkana tuli ihan puskista ja siksi se yllättikin aikoinaan iloisesti.

Kun oppii tunnistamaan liitoskohtia asioissa joiden ei aiemmin tajunnut liittyvän toisiinsa. Se oivalluksen tunne on huumaava. Juuri tämän kokemuksen vuoksi ahmin kaikenlaista tietokirjallisuutta mutta etenkin työelämään liittyvät oivallukset ovat parhaita koska niitä tietää pääsevänsä soveltamaan käytännössä.

Kun Suomessa tehdään mielestäni hyvää käytännönläheistä tutkimusta syömisen ja painonhallinnan alueella. Ei tästä liian usein pääse nauttimaan mutta kun pääsee niin on hienoa nähdä että joku jaksaa käydä läpi ruljanssin tuottaaksen jotain merkittävää.

 

Nämä (surku)huvittivat minua 

Tietyt mediassa näkyvät vakiolausahdukset jotka on ihan hatusta vedettyjä mutta niin moneen kertaan toistettuja että niihin uskotaan: suomalaiset ovat maailman lihavin kansa, syömme paremmin ja liikumme enemmän kuin koskaan…

Epidemiologiset tutkimukset joissa todetaan liikunnan auttavan painonhallintaa. Tai ylipäätään tutkimukset joita tehdään koska data on helposti saatavilla välittämättä siitä, etteivät ne tuo mitään lisäarvoa. Senkin ajan voisi käyttää johonkin hyödylliseen.

Surkea naama- ja nimimuistini. Joku voisi jättää etuliitteetkin pois. Jos sinä olet se, ketä en muista niin älä ota henkilökohtaisesti. En muista monia muitakaan tärkeitä asioita.

Veriryhmädieetti. Pliis, yritän olla avarakatseinen mutta en ole kuitenkaan mikään ymmärryskone. Tämä on kuitenkin sitä paksuinta huttua.

 

Nämä syövät tätä miestä

Joka kerta kun luen lehdestä ohjeen syödä vähemmän, käyttää pienempiä lautasia, pureskella ruoka kunnolla tai käyttämään pelkkää itsekuria herkkujen kanssa.

Kun näkee jonkun henkilön olevan aivan eksyksissä syömisen kanssa, mutta näkee samalla ettei hän vielä ole yksinkertaisesti valmis muuttamaan ajatuksiaan. Koen, että siinä menee paljon elämää hukkaan turhanpäiväiseen syömisen stressaamiseen.

Kun näkee vanhempien/valmentajien tms. siirtävän lapselle syömisen negatiivisia latauksia.

Aina kun lehdessä kerrotaan lihavuusgeenin löytyneen. Niitä on jo satoja tunnettuja ja yhä jaksetaan uutisoida niitä ajatellen että tästäkö se apu ja selitys nyt löytyisi.

Aina kun joku sanoo että paino-ongelmat ovat saamattomuuden ja laiskuuden tulosta. Voi jösses, miten tietämätön sitä voi olla….

 

Ja näistä virallisista tunnustuksista olen ilahtunut

* Vuoden porkkana -palkinto 2007 kasvisten edistämisen työstä

* WHO:n painonhallintapalkinto vuonna 2006 painonhallintakalenterille ja -kokonaisuudelle, jonka ravvitsemusosaa olin luomassa